Elbilsladdare

Våra certifierade elektriker med bred erfarenhet hjälper dig att installera din laddbox, enkelt och felfritt utifrån dina förutsättningar!

Vi lyssnar på dina behov och anpassar oss efter varje enskilt elnät och hjälper dig välja den elbildsladdare som passar din bil och ditt hem bäst.

Hur fungerar en elbilsladdare?

En laddbox/elbilsladdare installeras där du vill ha din elbil parkerad. Den består av ett eller två eluttag som du kan koppla in din laddkabel i. Effekten är förhållandevis låg på en elbilsladdare vilket gör att elbilen alltid bör laddas över natten.

Det finns två typer av laddare:

Type 2:

Typ 2, eller type 2 är den europeiska standarden som tillämpas av Volvo, BMW, Audi, Volkswagen, m.m.
Även asiatiska tillverkare som säljer bilar i Europa har börjat förse sina bilar med Typ 2.

Du har sedan många laddare att välja mellan som är typ 2. I första hand rekommenderar vi laddare som kan ladda med 22kW vilket är maximalt för de flesta hemmaladdare. I praktiken kan nästan ingen laddare utnyttja 22kW för det kräver en säkring på 32A och de allra flesta privatbostäder har max 25A att välja som huvudsäkring.

Type 1:

Typ 1 är mindre vanlig. Bra att veta är att vissa bidrag enbart gäller för Laddbox typ 2.
Om du har en bil med typ 1-uttag rekommenderar vi att du väljer Typ 2- uttag och istället köper en lös kabel med typ 2 i ena änden och typ 1 i andra änden.

Driftsättning
En certifierad elektriker kommer hem till dig och installerar eventuella tilläggsbeställningar, mäter av anläggningen samt driftsätter själva laddboxen. Efter installation kopplar vi också upp laddboxen till vår övervakningscentral så att du kan vara säker på att allt fungerar som det ska.

Sammanfattningsvis så skall laddboxen passa till ebilen men även till ditt hems kapacitet och vi hjälper dig mer än gärna att hitta rätt! Kontakta oss nu med hjälp av formuläret till höger ->

Hur går det till att installera en laddbox/elbilsladdare?

Kabeldragning / Grävning
Det kommer alltid att krävas en kabeldragning från elskåp till din laddbox i ditt hem. Detta görs beroende på ditt hems förutsättningar. Om laddboxen till exempel ska placeras på stolpe krävs det grävningsarbete vilket också kan behövas om boxen ska sättas upp på ett fristående garage.

Driftsättning
En certifierad elektriker kommer hem till dig och installerar eventuella tilläggsbeställningar, mäter av anläggningen samt driftsätter själva laddboxen. Efter installation kopplar vi också upp laddboxen till vår övervakningscentral så att du kan vara säker på att allt fungerar som det ska.

Kika gärna igenom våra bilder nedan på tidigare arbeten för att få inspiration!
Bokar oss gör du istället snabbt och smidigt på högersidan —->

Kom ihåg att bokningen ej är bindande utan endast en förfrågan där vi inför att vi åker ut kontaktar dig och stämmer av.

Är du nyfiken på kostnaden för installation av laddbox för just din fastighet?

Upp till 50% skattereduktion.

Privatpersoner kan göra avdrag på upp till 50 000 kronor för installation av laddboxar.

Avdraget görs direkt på fakturan vilket gör att du som privatperson slipper ligga ute med pengarna i väntan på ett stödbeslut.

Avdragsnivåer:

  • 50 % avdrag vid installation av laddboxen.
  • 50 % avdrag vid installation av energilagring av egenproducerad el.
  • 15% avdrag vid installation av solcellsanläggning


    Avdraget omfattar både material- och arbetskostnad.
    Kontakta oss så hjälper vi dig att räkna ut priset efter avdragen.

Skicka Förfrågan

20200421_124218 (1)
boka oss, snabbt och enkelt!

0709602071

list.png

Kontakta oss

Vår kun­dresa bör­jar när du slår in vårt tele­fon­num­mer eller skickar en för­frå­gan om att boka en elektriker från vår hem­si­da.
Step 1
calendar.png

Välj en tid som passar dig​

Inbokad elektriker – Redan samma vecka! om så önskas!
Step 2
plumber.png

Våra elektriker rycker ut!

Våra yrkess­kick­li­ga elek­trik­er lös­er din utman­ing med säkra lös­ningar inom el.
Step 3

Asplund Eltjänst

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.