Luftvärmepump

Vi på Asplund eltjänst kan hjälpa dig att välja
den bästa värmepumpen utifrån ditt hem.

En effektiv värmepump är en viktig del för att få ett energisnålt hus men det är också viktigt att tänka på helheten.

Luftvärmepumpar är unika eftersom de inte genererar värme som de flesta värmesystem i hemmet, som antingen förbränner bränsle eller omvandlar el direkt till värme. De fungerar genom att flytta värmeenergi – kylskåp och bil-luftkonditionering fungerar på samma sätt. Värmepumpar levererar mer värmeenergi än den elektriska energi de förbrukar vilket gör de mer effektiva.

Fördelarna med en luftvärmepump

Väljer du att installera en luftvärmepump så är den främsta fördelen att du sänker kostnaderna av din uppvärmning. Din värme kommer från luften och bränner därför inga fossila bränslen, vilket ger en låg driftkostnad. 

En luftvärmepump fungerar både till uppvärmning och till kylning. På sommaren utvinns kyla från luften och överför den till ditt hem och på vintern blir processen motsatt.

Hur installeras en värmepump?

För en värmepump som installeras med säkerhetsbrytare krävs det hjälp av en elektriker då det räknas som en fast installation.

Det är mycket att tänka på inför att installera en ny luftvärmepump. 

Luftvärmepumpar kräver ett jordat uttag i anslutning till inne- och utomhusdelen.

Om ett eluttag saknas i anslutning till värmepumpen får du använda en förlängningssladd eller kontakta en elektriker, vilket även gäller om du vill ha en fast installation. Om elanslutningen sker utomhus, ska det finnas jordfelsbrytare på det nya uttaget.

Boka din elektriker efter att din värmepump har installerats.

Det är lättare att anpassa elen efter att värmepumpen har installerats än tvärtom. Installatören kommer ändå att testa din värmepump med el och säkerställa att den fungerar. Behöver du värmen tills elektrikern kommer kan du köra värmepumpen med en förlängningssladd under tiden.

Kika gärna igenom våra bilder nedan på tidigare arbeten för att få inspiration!
Bokar oss gör du istället snabbt och smidigt på högersidan —->

Skicka Förfrågan

20200421_124218 (1)
boka oss, snabbt och enkelt!

0709602071

list.png

Kontakta oss

Vår kun­dresa bör­jar när du slår in vårt tele­fon­num­mer eller skickar en för­frå­gan om att boka en elektriker från vår hem­si­da.
Step 1
calendar.png

Välj en tid som passar dig​

Inbokad elektriker – Redan samma vecka! om så önskas!
Step 2
plumber.png

Våra elektriker rycker ut!

Våra yrkess­kick­li­ga elek­trik­er lös­er din utman­ing med säkra lös­ningar inom el.
Step 3

Asplund Eltjänst

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.